manaweblapa.1s.lv

 


Kafijas pagatavošana


kafijas frappe

Sastāvdaļas

·         1 litram aukstā dzēriena vajadzīgs: ·         Ledus - 2 - 3 saujas ·         Piens - ½ l ·         Saldais krējums - 50 ml ·         Šķīstošā kafija - 4 tējkarotes (1 tējkarote uz porciju) ·         Ūdens - 1 krūze ·         Farīna cukurs - 4 tējkarotes ·         Čili - ½ gab. ·         Kaķumētra vai piparmētra - 2 stiebri  

Pagatavošana: 50 min.

Lai pagatavotu kafijas frappe, vispirms jāizvāra no stipra, salda kafija. Karstā ūdenī ber šķīstošo kafiju, pieliek sagrieztu čili pipara pusīti un vienu stiebru mētras. Pievieno arī farīna cukuru un ļauj, lai visas sastāvdaļas savārās. Kā saldinātājs farīna cukura vietā derētu arī jebkurš cits cukurs, tiesa, ar farīna cukuru dzēriens iegūtu ne tikai saldumu, bet arī specifisku garšas niansi. Kad kafija un cukurs izšķīduši, šķidrums uzsūcis čili un kaķumētras aromātu, šķidrumu nokāš un ļauj tam mazliet atdzist. Lai dzērienam piešķirtu gaisīgu un skaistu veidolu, tam jāpievieno piena putiņas. Vispirms jāatceras, ka no pavisam liesa piena nekādas putiņas nesanāks - saputot var tikai treknu pienu. 50 ml piena sajauc ar 50 ml saldā krējuma un liek sildīties uz lēnas uguns. Kamēr piens sildās, to kuļ ar putojamo slotiņu, līdz izveidojas gaisīgas putiņas. Lai tās nesaplaktu, frappe veidošana jāveic ļoti ātri: traukā ber sasmalcinātu ledu, virsū lej auksto pienu, tam pāri - saldo garšaugu kafiju. Visu pārklāj ar siltajām piena putiņām. Āāāāā! Kas tas ir par baudījumu!   
Komentāri (0)  |  2012-02-04 12:40  |  Skatīts: 951x   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ